Informatie voor de mentor

Home  >>  Begeleider  >>  Informatie voor de mentor

Informatie voor de mentor

On August 17, 2014, Posted by , In Begeleider, With No Comments

Wat wordt er van mij verwacht?
De mentor bewaakt het gehele proces en spoort de leerlingen en docenten aan om aan hun actiedoelen te werken. De mentor kan via Smartdoel.nl notificaties versturen naar docenten of leerlingen, die gedurende een lange periode niet aan hun actiedoelen hebben gewerkt.
Van de mentor wordt verwacht, dat hij of zij de mentorleerlingen aanspoort om tijdens de mentorgesprekken te werken aan de status van hun actiedoelen. Het is van belang dat de leerlingen beschikken over een laptop of tablet. Onder het tabblad ‘Mentorgesprekken’ staan formats die de leerlingen tijdens deze gesprekken kunnen gebruiken. De wekelijkse actiedoel-updates zijn zichtbaar voor de gekoppelde docent. Een mentorgesprek duurt maximaal 5 minuten per leerdoel. Een mentor kan ervoor kiezen deze gesprekken zelf in te voeren in Smartdoel. Door in te loggen op de account van de mentor en de betreffende leerling de aangegeven vragen te stellen en de antwoorden zelf te noteren, heeft de mentor dit proces zelf in de hand.

Welke acties moet ik ondernemen?
De mentor kan het gehele proces meelezen. Op het moment dat een leerling of docent vastloopt, kan de mentor via Smartdoel.nl een notificatie naar de betreffende persoon sturen. Dit moet met name gebeuren, wanneer een deadline nadert en de voortgang van het actiedoel nog niet op het gewenste percentage staat. Ook het invoeren van de mentorgesprekken is een actie die onder begeleiding van de mentor moet worden ondernomen. De leerlingen kunnen zelfstandig het mentorgesprek invoeren. Tijdens de mentorgesprekken kan zowel de mentor als de leerling altijd teruggrijpen op het voorgaande mentorgesprek, zodat hierop kan worden voortgebouwd.

Wat kan ik zien?
De mentor kan alle informatie van zijn of haar mentorleerlingen zien. Dat wil zeggen, de introtoets, alle actiedoelen, feedback van de docenten en de mentorgesprekken.

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien