Een leerdoel beoordelen en goedkeuren

Home  >>  Begeleider  >>  Een leerdoel beoordelen en goedkeuren

Een leerdoel beoordelen en goedkeuren

On August 16, 2014, Posted by , In Begeleider, With No Comments

Stap voor stap

Voordat een leerling aan de slag kan gaan met zijn/haar leerdoel, moet dit doel eerst worden goedgekeurd door de gekoppelde persoon. Wanneer jij als docent aan een doel bent gekoppeld en de leerling dit doel heeft aangemaakt, krijg je een notificatie via de e-mail, zodat je hiervan op de hoogte bent. Het is nu jouw taak om dit leerdoel te beoordelen. Let hierbij op de eerder genoemde SMART criteria.

Achter ieder antwoord dat de leerling heeft gegeven staan twee klikbare velden: “Bewerk” en “Feedback”. Daarnaast staat nog een klein hokje dat aangevinkt kan worden. Naast dit hokje staat “Goedkeuren”. Hieronder wordt uitgelegd hoe deze functies werken.


 

Bewerk
Door op “Bewerk” te klikken, kan het antwoord van de leerling worden gewijzigd. Gebruik dit alleen onder begeleiding van de leerling, of wanneer er spelfouten in het antwoord staan. Immers is het de bedoeling dat de leerling zelf zijn of haar antwoorden formuleert.

Feedback
Door op “Feedback” te klikken, kun je gericht feedback geven op het gegeven antwoord van de leerling. Wanneer je op “Opslaan” klikt, verschijnt het feedback onder het actiedoel. Wil je algemeen feedback geven over de voortgang van het actiedoel? Dan staat er onderaan nog een “Feedback” veld. Naast het feedback dat wordt gegeven, wordt er ook aangegeven waarop dit feedback betrekking heeft.

Goedkeuren
De leerling ziet zijn of haar antwoorden in het oranje. Dat wil zeggen, dat de begeleider deze antwoorden nog niet heeft beoordeeld.
Achter ieder gegeven antwoord staat een klein aanvinkbaar hokje met daarnaast de tekst “Goedkeuren”. Wanneer een antwoord goed is geformuleerd, is het de bedoeling dat de begeleider dit hokje aanvinkt. Op dit moment kan de leerling dit antwoord niet meer bewerken en verandert het antwoord van kleur. Na het goedkeuren van een antwoord, verschijnt de tekst voor de leerling in het groen. Hierdoor weet de leerling dat zijn of haar antwoord is beoordeeld en goedgekeurd.

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien